Blog RSS



DIY lip scrub: Four (simple) ingredients, one ridiculously easy recipe

Lip scrubs seem to be taking over our world. They are literally all over the place.  However, these little pots of lip exfoliating scrubs have to be one of the most important AND most overrated beauty products of time. Important because you really need to slough off all that dry, dead and patchy skin off your lips to keep them soft, smooth and pretty. Not to say anything about how terrible lipstick can look on chapped, flaky pouts. But lip scrubs are also terribly overrated because paying something like $25 for a teeny tiny bottle of what’s essentially sugar crystals and an oil base is beyond my powers of understanding. The happy solution? This DIY lip scrub recipe that takes...

Continue reading



PATUNG DITUMPANGI JIN

Sebuah kisah benar tentang bahayanya kutip barang dari luar.   Nama aku Airis, 19 tahun. Aku mempunyai tiga adik perempuan, aku namakan mereka Angah, Lang dan Acu. Manakala aku Along panggilan sejak aku mendapat adik.   Usia Angah setahun beza dengan aku, manakala Lang pula beza tiga tahun. Acu ni beza jauh dengan aku, 12tahun.   Setelah setahun negara kita dilanda wabak Covid19, ayah telah diberhentikan kerja dari sebuah syarikat pengangkutan. Ramai rakan ayah di awal pandemik telah diberhentikan disebabkan syarikat bas tersebut telah berhenti perkhidmatannya.   Nasib ayah agak beruntung kerana dia diberi kepercayaan dari pihak majikan untuk bekerja sebagai pengawal keselamatan di bengkel penyimpanan bas syarikat itu. Sedangkan ramai pekerja syarikat itu terpaksa diberhentikan.   Lebih mudah ku...

Continue reading



How To Save Money! Like $10,000 a year!

Assalamualaikum, I’m Syira. So, for today’s topic, we will be talking a lot about MONEY. Throughout our life, money have always been a sensitive topic. Some people even get offended by the word “money”. Before I dive in deeper into how to save about $10,000 a year, let’s really understand what makes us harder to save money. As for me, i have always been mindful and intentional about my spending, like every time i am about to buy something, i always ask myself, “Do I really need it?” Here are the things that I have to stop buying to save more money! Are you a fan of GrabFood/FoodPanda? We often too busy to cook or prepare food, so the easy...

Continue reading



How I Keep My Breakouts At Bay..

  Assalamualaikum! Hi everyone! Syira here.. Today, syira nak share how i keep my breakouts at bay. Before this memang syira ada breakout, usually around pipi. At least ada 10 jerawat at each pipi. Memang sedih sangat, sebab sebelum ni kalau ada jerawat pun tak teruk macam ni. So syira try and error tengok apa cara nak stop kan jerawat ni makin keluar and membiak. And this cara all memang syira buat consistent sampai sekarang. How I Keep My Breakouts At Bay Cuci muka twice a dayCuci muka memang important sangat-sangat. Pagi cuci muka sekali, malam cuci muka sekali. And nak cuci muka ni bukan pakai product sembarangan tau, kita kena cari facial cleanser yang suitable dengan breakouts. So syira...

Continue reading